Quis custodiet ipsos custodes?  Ποιός μας φυλά από τους φύλακες 

Σε περίπου 1 μήνα στις 07/07/2021 κλείνουμε ακριβώς δυο χρόνια από όταν κέρδισε τις εκλογές στις 07/07/2019 το κόμμα των Αρίστων όπως θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους και το κόμμα τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δει : 

  • φυγάδες νεοναζί να κυκλοφορούν ελεύθεροι και  μάλιστα  να δίνουν και συνεντεύξεις, 

  • μπράβους και ανθρώπους της νύχτας να εισβάλουν σε πολιτικά γραφεία υπουργών, 

  • στημένα ρεπορτάζ που προβλήθηκαν σε κανάλια και  εκθείαζαν το κυβερνητικό έργο,

  • εκπομπές χαμηλής πολιτικής στάθμης που ακολουθούσαν την κυβερνητική γραμμή και απέκρυπταν γεγονότα,

  • προαγωγοί να συντάσσουν  συμβόλαια θανάτου και στη συνέχεια να  ζητούν αστυνομική προστασία,

  • αυτοκίνητο βουλευτή να σκοτώνει έναν νεαρό 23χρονών οδηγό μηχανής, τον Ιάσονα και παρότι από την πρώτη μέρα υπήρχε οπτικό υλικό από κάμερα, η είδηση ανακοινώθηκε 4 μέρες μετά το συμβάν και ακόμα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις (άγνωστο γιατί τόση κωλυσιεργία;)  Το οπτικό υλικό υπήρχε στο διαδίκτυο από την πρώτη μέρα.

  • δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ.

Τις τελευταίες εβδομάδες  η κατάσταση ανομίας έχει εκτραχυνθεί τόσο που γίνονται δολοφονίες μέρα μεσημέρι οι οποίες αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως του 32χρονου Άρη Αλβανικής καταγωγής το απόγευμα της Κυριακής στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια και εκείνη του  παλαίμαχου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη με την Ελληνική αστυνομία να είναι φανερά αμέτοχη.

Ποιος είναι ο ρόλος όμως της αστυνομίας αν όχι να συλλαμβάνει τους εγκληματίες και να προστατεύει τους πολίτες;

Η κυβέρνηση της ατομικής ευθύνης έχει μετατρέψει επί της ουσίας το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας σε εισπράκτορες προστίμων για την παραβίαση των μέτρων κατά του COVID19 αποσπώντας την προσοχή από το φιάσκο της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο  Υπουργός Προ.Πο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχουν χρησιμοποιήσει τους άνδρες της ΕΛΛ.ΑΣ  :

  • σε απογευματινή προβολή της ταινίας Joker στους κινηματογράφους «ΑΕΛΛΩ» στην Κυψέλη και  «Mall» στο Μαρούσι για να απομακρύνουν παιδιά κάτω των 18 ετών… (Αύριο ίσως διατάξει αστυνομικούς να κυνηγούν παιδιά χωρίς ζακέτα στα νηπιαγωγεία ή χωρίς μπρατσάκια στην παραλία;),

  • εισβολή στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ,

  • εισβολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για εκκένωση φοιτητικής κατάληψης,

  • Επίσης μετά την διαδήλωση και τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαρτίου, πολίτης που παρακολουθούσε τις αστυνομικές βιαιότητες χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας «μπράβο, τώρα νιώθουμε ασφαλείς» προκαλώντας την οργή των ειδικών φρουρών της Δράσης, οι οποίοι καταδίωξαν τον ίδιο και την κοπέλα του.


Η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα και χάος έχοντας από τη μια ανεξέλεγκτη αστυνομική βία προς τους πολίτες και από την άλλη ανοχή και αδράνεια ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα.

Αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί αφού έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς. Οι πολίτες νιώθουμε απροστάτευτοι και ανασφαλείς. 

Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ  περιμένουμε  να δούμε πολλά ακόμη όχι όμως με θετικό πρόσημο.  

Αλήθεια τι αστυνομία θέλουμε;

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νέας Γενιάς θέλουμε άμεση αποπομπή από το σώμα ακροδεξιών στοιχείων και υπεύθυνων για ποινικά αδικήματα.

Θέλουμε ενίσχυση των σωμάτων Ασφαλείας με εισαγωγή στο σώμα νέων ατόμων μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων  και όχι εξυπηρέτηση συμφερόντων και αναξιόπιστες ρουσφετολογικές προκηρύξεις.

Θέλουμε έλεγχο και εκτενή ψυχολογική εξέταση των υπηρετούντων στο σώμα.

Θέλουμε η Ελληνική Αστυνομία να είναι ένα υγιές σώμα που απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς και πληρούν και τα τρία κριτήρια: σωματική αντοχή, πνευματική διαύγεια και ψυχική ισορροπία.

Τέλος να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μας προστατεύσει.

Ας κλείσουμε με την φράση του Ρωμαίου ποιητή Juvenal   ‘’Quis custodiet ipsos custodes?’’  Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;