Η ανάγκη μιας συλλογικής δραστηριότητας και επικοινωνίας των νέων οδήγησε στην δημιουργία του Τομέα Νέας Γενιας Ν.Ε. Ηλείας. Η ομάδα που αποτελείται από ενεργούς νέους του κόμματος ηλικίας 30+ ετών, ακολουθεί μια κατεύθυνση που προσβλέπει στην αναζήτηση λύσεων και διεξόδων διεκδικώντας μια αξιοκρατική και αλληλέγγυα κοινωνία. 

Δεν πρόκειται απλά για ανέμισμα σημαίας αλλά για μια ουσιαστική αντίθεση ενάντια στις αστικές και νέο-αστικές επιρροές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη της συλλογικότητας μέσα από την οποία γονιμοποιούνται σκέψεις, έχουν αντίκρισμα οι προτάσεις, κινούνται οι διαδικασίες και υπάρχει η αίσθηση της κοινής προσπάθειας. Η οικοδόμηση της συλλογικότητας αποτελεί βασική επιδίωξη του Τομέα μας ώστε μέσα από τις κινήσεις και τις συνελεύσεις να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ δραστηριοτήτων. 

Υποστηρίζουμε πως το καθήκον του καθενός είναι, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συμμετάσχει ενεργά στην επίτευξη μιας κοινωνικοπολιτικής ισορροπίας μακριά από θρηνολογίες και θεωρητικά αδιέξοδα. Η ενεργή ανάμειξη στην πολιτική αλλά και η συμμετοχή σε μικρές αλλά ζωντανές ομάδες είναι απαραίτητη για τον επαναπροσδιορισμό των πραγμάτων και την διέξοδο από μια σκοτεινή πραγματικότητα.Η δραστηριότητα μας, λοιπόν, είναι σύνθετη και συμμετέχουμε ενεργά και συλλογικά προσπαθώντας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του τόπου μας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρις στιγμής ο Τομέας Νέας Γενιάς αποτελεί Πανελλαδική πρωτοτυπία στο κόμμα, με οργανωμένα μέλη από όλες τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό και υπό την ευθύνη του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπή Ηλείας.