Ηλεία: Ένας Νομός ξεχασμένος από την κυβέρνηση αλλά όχι από την φύση!

Η Ηλεία έχει απίστευτη φυσική ομορφιά και χαρίζει στους επισκέπτες της μοναδικές στιγμές και εμπειρίες. Γεμάτη αμμώδεις παραλίες, κρυσταλλένια νερά και θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της, προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως παραλίες της βραβεύονται ετησίως με την «Γαλάζια Σημαία». Διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα… άλλες ερημικές για χαλάρωση και ηρεμία, άλλες κατάλληλες για οικογενειακές διακοπές, άλλες πολυσύχναστες για ξέφρενη διασκέδαση, όλες όμως σίγουρα υπέροχες! 

Μπορεί λοιπόν οι κυβερνήσεις, με προεξέχουσα τη σημερινή, να υποτιμούν και να υποβαθμίζουν επανειλλημένως και με κάθε τρόπο τον Νομό μας αφήνοντας τον διαρκώς έξω από τα αναπτυξιακά τους σχέδια, εμείς όμως θα είμαστε εδώ και θα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την ομορφιά και τις δυνατότητες του τόπου μας! Θα δείχνουμε σε όσους δεν γνωρίζουν και θα υπενθυμίζουμε σε όσους ξεχνούν, πως η Ηλεία δεν είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού και ούτε αρκείται πια σε υποσχέσεις και παχιά λόγια! Όσο ο χάρτης της οικονομίας, της αγροτικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής φροντίδας δεν μας συμπεριλαμβάνει, άλλο τόσο εμείς θα διατρανώνουμε την φωνή μας θυμίζοντας ότι υπάρχουμε και αξίζουμε!

Μερικοί από τους πιο γνωστούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Ηλείας:

Αρκούδι:  Ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που θυμίζει νησί. Γραφικά δρομάκια, ταβερνάκια, μια παραλία με κρυσταλλένια νερά  και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα αντάξιο της Σαντορίνης!

Κουρούτα: Ο πιο καυτός προορισμός της Πελλοπονήσου! Κοσμοπολίτικη, με αναρίθμητες επιλογές  προσφέρει ξέφρενη διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν την αποκαλλούν άλλωστε τυχαία ως « Η Μύκονος της Πελλοπονήσου». Μια ατελείωτη αμμώδης παραλία με θέα την Ζάκυνθο, οργανωμένο κάμπινγκ με ζωντάνια και ενέργεια καθ’όλη την καλοκαιρινή περίοδο! Ο απόλυτος προορισμός για όλες τις ηλικίες!

Κατάκολο: Μια εικόνα όλο αντιθέσεις. Βράχος και θάλασσα σε ένα τοπίο. Παραλία πολλών χιλιομέτρων με λευκή άμμο και καταγάλανα νερά.Κατά μήκος της παραλίας ο επισκέπτης θα συναντήσει café, ταβερνάκια και καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών. Το λιμάνι του αποτελεί σταθμό για όλα τα κρουαζιερόπλοια.

Καϊάφας: Από τα πιο ιδιαίτερα τοπία της Δυτικής Πελλοπονήσου. Διαθέτει υπέροχη παραλία με λευκά κρινάκια που φιτρώνουν στην άμμο, την λίμνη που ανεβάζει την αδρεναλλίνη με τις δραστηριότητες που προσφέρονται καθώς και τις γνωστές ιαματικές πηγές του.