Βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο δεκαήμερο του 2021 και η πρώτη διαπίστωση της χρονιάς είναι πως η λαϊκή ρήση «Κάθε πέρσι και καλύτερα» δεν βρίσκει επιβεβαίωση στην κυβέρνηση της ΝΔ μιας και τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και τα στελέχη του βάλθηκαν να ξεπεράσουν εαυτόν και να μας αποδείξουν πως κάθε νέο κυβερνητικό τους έτος γίνονται όλο και καλύτεροι στα ψέματα και τις γκάφες. Ψέματα και γκάφες που αν δεν έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άκρως απολαυστικές αναδεικνύοντας τα στελέχοι της κυβέρνησης ως τους Εθνικούς μας διασκεδαστές.

Για του λόγου του αληθές, το πρώτο highlight της χρονιάς ανήκει στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη! Συγκεκριμένα στις 2-1-2021 και ώρα 8.24πμ  έκανε δηλώσεις σε πρωινή εκπομπή για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς σε ζώνες, με τις μεθόδους click away και take away,  λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12μμ, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε εκ νέου καθολικό lock down! Την επομένη ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ευθαρσώς πως γνώριζε για την επιβολή των νέων μέτρων από την Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και πως οι προηγούμενες δηλώσεις του ήταν ένα είδος αποπροσανατολισμού για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον λαό! Λίγο ακόμα κ. Γεωργιάδη και θα αναγάγετε την κωλοτούμπα σε Ολυμπιακό άθλημα!

Και επειδή το ένα ισούται με κανένα, ο κ. Γεωργιάδης φρόντισε να εδραιώσει το όνομα του στην λίστα των τραγελαφικών στιγμιότυπων με μια ακόμα δήλωση του! Προ τριμήνου ο κ. Μητσοτάκης έκανε πασαρέλα σε όλα τα ΜΜΕ διατυμπανίζοντας πως δεν φέρει καμία ευθύνη για το φιάσκο στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Θεσσαλονίκη εφόσον κανείς δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως για την ανάγκη επιβολής αυστηρότερων μέτρων. Ο κ. Γεωργιάδης  κατά της διάρκεια πρωινής εκπομπής στις 5-1-2021 αναίρεσε το Πρωθυπουργικό αφήγημα και παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση αγνόησε τις συστάσεις των ειδικών λοιμοξιολόγων για επιβολή lock down στην πόλη πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Αυτογκολ από αφέλεια, εσωκομματικά παιχνίδια ή απλά μας θεωρείτε τόσο ανίκανους να αντιληφθούμε ότι βάζετε το πολιτικό κόστος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και να αντιδράσουμε;

Το τρίτο και ¨απολαυστικότατο¨ στιγμιότυπο μας χαρίστηκε  στις 8-1-2021 δια στόματος Πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση των εμβολιασμών, είπε το αμίμητο «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει»! Ό,τι πιο άτοπο θα μπορούσε να ειπωθεί εν μέσω πανδημίας η οποία αφαιρεί καθημερινά την ζωή από δεκάδες συμπολίτες μας! Και όταν αυτή η δήλωση γίνεται δια στόματος Πρωθυπουργού εκτός από άτοπη είναι και άκρως επικίνδυνη! Σύμφωνα, και πάλι με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι πρώτοι που θα εμβολιάζονταν θα ήταν το υγειονομικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο δεν τηρήθηκε! Και αν για τον εμβολιασμό των 45 κυβερνητικών αξιωματούχων θα μπορούσε να υπάρξει μια δικαιολογία, για τον εμβολιασμό των υπολοίπων 81 (οι 45 έγιναν 123!) μεταξύ των οποίων και η συζύγος του κ. Μαρέβα, τί δικαιολογία υπάρχει? Πιθανώς, ο κ. Μητσοτάκης ως λάτρης των λαϊκών ρήσεων θέλησε να κάνει πράξη και το « Μαζί με τον βασιλικό…εμβολιάζεται και η γλάστρα»!

Μια μέρα μετά, στις 9-1-2021 τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε ο  Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος ζήλεψε την…¨επιτυχία¨ των δύο προηγούμενων και είπε να συμμετάσχει πιο ενεργά στο θέατρο του παραλόγου δηλώνοντας πως για το γεγονός ότι το 80% των θανάτων λόγω covid καταγράφονται εκτός ΜΕΘ, ευθύνονται οι γιατροί! Ο κ. Κοντοζαμάνης με περίσσιο θράσσος μετέτρεψε τα χειροκροτήματα σε κατηγορίες και τους¨ ήρωες της πρώτης γραμμής¨ σε υπεύθυνους για θανάτους! Το γονίδιο της αριστείας καλά κρατεί και σε εσάς κ. Κοντοζαμάνη!

Ως γνήσιοι αριστεροί οι οποίοι σέβονται την γυναικεία υπόσταση και στηρίζουν την συμμετοχή γυναικών στα κοινά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός λίστας την Υπουργό Παιδείας η οποία έκανε ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια να συναγωνιστεί τους προηγούμενους κυρίους. Σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνώντων στις 30-12-2020 η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα έβγαινε μετά την σύσκεψη των λοιμοξιολόγων η οποία είχε οριστεί για τις 4-1-2021. Παρ΄ όλα αυτά η κα Κεραμέως, ως αρμόδια Υπουργός, μας διαμήνυσε μέσω κ. Πέτσα στις 2-1-2021, πριν δηλαδή αποφανθούν οι ειδικοί, το άνοιγμα των σχολείων στις 11-1-2021! Προφανώς η κα Κεραμέως, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, αποφάσισε αντί να μας πει παλιές λαϊκές παροιμίες όπως ο κ. Μητσοτάκης, να μας τρολάρει!

Για το κλείσιμο: σκάνδαλο NOVARTIS! Εκτός, από τα ατομικά στιγμιότυπα του εκάστοτε στελέχους, υπάρχει και η ομαδική κοροϊδία! Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι κ. Γεωργιάδης, κ. Κυρανάκης, κ. Σαμαράς, κ. Βορίδης, κ. Λοβέρδος, κ.α.έκαναν λόγο τόσα χρόνια κατά τις ομιλίες τους στην Βουλή για μια άθλια σκευωρία ενορχηστρωτής της οποίας ήταν ο κ. Τσίπρας! Στις 7-1-2021 το Νομικό Συμβούλιο Κράτους χαρακτηρίζει την υπόθεση σκάνδαλο καταρρίπτοντας οριστικά το αφήγημα της κυβέρνησης περί σκευωρίας! Εν αναμονή απαντήσεων οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα και βάση ιστορικού δεν θα διακρίνονται ούτε από επάρκεια ούτε από σοβαρότητα!

Ως επίλογο θα δανειστούμε μια φράση του κ. Γεωργιάδη ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου ¨Η δική μας αμυντική γραμμή είναι ποια?¨απάντησε ¨Κάντε το σταυρό σας που είστε στην Ελλάδα¨! Οπότε κάνουμε τον σταυρό μας και ο Θεός μαζί μας! Άλλωστε όσο ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ανέμελος και η κ. Μαρέβα υπέρκομψη δεν φοβόμαστε τίποτα!