Η νέα χρονιά ξεκίνησε με ραγδαίες εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της πανδημίας όσο και της οικονομίας και με μια κυβέρνηση ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών από τους χειρισμούς και την ολιγωρία της.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθώντας να διαφύγει της κοινωνικής κατακραυγής καταφεύγει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, θέλοντας να δώσει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας ανακοινώνει την επιστροφή στα θρανία για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου χωρίς να έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Ένας νοήμων πολίτης θα σκεφτόταν ότι  για το άνοιγμα των σχολείων θα έπρεπε  να  έχει προηγηθεί  ο εμβολιασμός του εκπαιδευτικού προσωπικού και να ολοκληρωθεί η παράδοση των αναλώσιμων ειδών ατομικής προστασίας  στα σχολεία όπως μάσκες (σε σωστό μέγεθος), απολυμαντικά χεριών, γάντια κ.λ.π  

Η μικρή διαθεσιμότητα στον αριθμό των εμβολίων αλλά κυρίως  η ανεπάρκεια της ίδιας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να κατανείμει σωστά το απόθεμα έφθασε σε τέτοιο βαθμό ώστε μην φθάνουν τα εμβόλια ούτε για το υγειονομικό προσωπικό.

 Έτσι η χώρα μας έχει την παγκόσμια πρωτιά να έχει αφήσει για άλλη μια φορά ανοχύρωτη και απροστάτευτη την δημόσια υγεία στο έλεος της παΝΔημίας. Με τις παρούσες συνθήκες και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, θα ήταν ψέμα να πούμε ότι μας προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη.

Άλλη μια αποτυχία, άλλο ένα φιάσκο της κυβέρνησης που όμως απειλεί τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς καμία στοιχειώδη πρόβλεψη, κανένα σχεδιασμό και κανένα μέτρο πρόληψης με κίνδυνο να γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού οδηγώντας σε φαύλο κύκλο ο οποίος καταλήγει σε αδιέξοδο.

Έτσι ακολουθώντας την τελευταία συμβουλή του τηλεπικοινωνιακού του επιτελείου αποφάσισε να αλλάξει θέση στα πιόνια στην σκακιέρα του. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός αλλά  αν δεχτούμε ότι η πολιτική στρατηγική από πολλούς παρομοιάζεται σαν μια παρτίδα σκάκι τότε τα στρατηγικής σημασίας πιόνια επιλέγονται προσεκτικά με σκοπό την προστασία, τη διαφύλαξη και την εξυπηρέτηση των κυβερνητικών του στόχων. Υπό αυτό το πρίσμα είναι ενδιαφέρον που στους δυο πιο κύριους άξονες της Υγείας και της Παιδείας, ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε να  διατηρήσει στις υπουργικές τους θέσεις τόσο τον κο Κικίλια όσο και την κα Κεραμέως άρα και κατά μία έννοια  επέλεξε να επιβραβεύσει την πολιτική τους.  

Ο ανασχηματισμός θυμίζει το ρητό όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει έτσι και ο κύριος Μητσοτάκης αδιαφορώντας να κυβερνήσει αλλάζει απλά θέση στα κυβερνητικά στελέχη.

Όλα δείχνουν ότι ο μεγάλος ηγέτης έχει κουραστεί να κυβερνά, ίσως κιόλας να μην είχε καταλάβει σωστά ποια ήταν τα job requirements (απαιτούμενα προσόντα) για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.