Θα μπορούσε να αποτελεί στίχο από κάποιο τραγούδι του μέλλοντος που θα περιέγραφε τέλεια την εποχή που διανύουμε καθώς παρακολουθούμε τις ζωές μας να κυλούν ενώ είμαστε σε κατ’ οίκον καραντίνα. 

Ακόμα και μια τυπική καθημερινή συνήθεια όπως το άνοιγμα του παραθύρου με την αίσθηση του καθαρού αέρα να γεμίζει το χώρο και την ισχυρή ανανεωτική του επίδραση είναι ικανή να επαναφέρει και να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις μας καθώς το οξυγόνο της ατμόσφαιρας επιτρέπει στον εγκέφαλο να λειτουργήσει καλύτερα.

Οι ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα του φρέσκου καθαρού αέρα είναι σίγουρα γνωστά σε όλους αλλά όταν κυβερνητικά στελέχη με δήλωση τους θέτουν το άνοιγμα του παραθύρου ως μοναδική πολιτική μέριμνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας τότε σίγουρα φθάνεις στο σημείο να βλέπεις το παράθυρο με άλλο μάτι.

Τα σχολεία άνοιξαν στις 11/1  χωρίς καμία επιπλέον πρόβλεψη, χωρίς εμβόλια στους εκπαιδευτικούς και εν τέλει χωρίς καμία πρόνοια από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Όμως,  όταν βρίσκεσαι εν μέσω πανδημίας και στην καρδιά του χειμώνα που υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα με θερμοκρασίες κάτω από 0ο C  το να προτείνεται ‘’τα ανοιχτά παράθυρα’’  ως λύση για την εγκεφαλική  αλλά κυρίως  πολιτική ανεπάρκεια που  διακρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε δεν έχουμε να κάνουμε απλά για ανικανότητα έχουμε να κάνουμε με πλήρη αδιαφορία .

Η κυνικότητα και η σκληρότητα της κυβέρνησης είναι εμφανής σε κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Δεν μπορεί να πεθαίνεις την οικονομία, μην επιτρέποντας κάθε μικρομεσαία επιχείρηση να λειτουργήσει και την ίδια στιγμή να εκθέτεις σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Γιατί εκτός του ότι ενισχύεται η διασπορά του ιού έχοντας 25 άτομα σε  αίθουσες λίγων τετραγωνικών μέτρων, το  Εθνικό σύστημα Υγείας θα επιβαρυνθεί επιπλέον καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το μέτρο του ‘’παίζω τις ζωές σας σε ζάρια’’  θα επιφέρει αύξηση των ποσοστών των επισκέψεων στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί εάν θα πρόκειται για απλό κρύωμα ή από προσβολή από τον COVID-19 καθώς τα συμπτώματα όπως καταρροή, βήχας και δυσκολία στην αναπνοή είναι κοινά.

Δεν ξέρουμε αν τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ειδικά εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις για τη δημόσια Υγεία και υπεύθυνοι για τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της Πανδημίας έχουν ανοίξει κάποιο βιβλίο Βιολογίας ποτέ, το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν καμία επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μέση ελληνική οικογένεια.

Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και να επιλέξει αν θα συνεχίσει να επιτρέπει τη δυσωδία και τη συντήρηση της μούχλας στη πολιτική ζωή του τόπου ή αν θα ανοίξει το παράθυρο στην αλληλεγγύη την ελπίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορέσουμε πάλι να αναπνεύσουμε ελεύθεροι.


Στο χέρι μας είναι.