Η επανεμφάνιση της ακροδεξιάς τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αισθητή καθώς δεν είναι απλά οι συγκυρίες και οι θεωρίες συνωμοσίας που την έχουν ευνοήσει αλλά και το ίδιο το κράτος το οποίο με την ολιγωρία και την αμετροέπεια του έχει δώσει το περιθώριο να γιγαντώνεται ανενόχλητη.
Η κυβερνητική γραμμή της Ν.Δ εισάγει για άλλη μια φορά τη θεωρία των δύο άκρων ώστε να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τους πολίτες από νεοναζιστικές ομάδες δράσης. Άλλωστε το βιογραφικό πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι γεμάτο από ακροδεξιές δράσεις, κάποιοι από αυτούς μάλιστα αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της και είναι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον τσεκουράτο Βορίδη, τον Άδωνι των νανογιλέκων και των αντισημιτικών δηλώσεων και τον υιό Πλεύρη. Και οι τρεις αποτελούν μεταγραφή από το γνωστό ακροδεξιό απόκομμα της Ν.Δ, το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη. Άλλη γνωστή ακροδεξιά φιγούρα είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος διεγράφη μόλις σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία μετά το αντικομουνιστικό του ντελίριο στη Βουλή. Συγχαρητήρια για τα γρήγορα αντανακλαστικά σας εκεί στη Ν.Δ.
Η δράση των σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας κλιμακώθηκε τις τελευταίες μέρες με επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Σταυρούπολη και δείχνει ότι η ακροδεξιά πτέρυγα έχει επιστρέψει δριμύτερη και πιο επικίνδυνη από ποτέ. Η επιρροή της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας σε μεγάλο ποσοστό των σωμάτων ασφαλείας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Εύλογο προβληματισμό μας προκάλεσε άλλωστε η οχτάμηνη καθυστέρηση της σύλληψης του φυγόδικου Χρήστου Παππά από την Ελληνική αστυνομία καθώς σε αυτό το διάστημα ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης, εάν ήθελε, είχε το χρόνο για ανασύσταση της υπάρχουσας εγκληματικής συμμορίας υπό νέα διοίκηση.
Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι αφαιρώντας τα αναγνωρίσιμα σύμβολα της Χρυσής Αυγής αλλά κρατώντας την στρατιωτική εκπαίδευση και τη ναζιστική/φασιστική νοοτροπία, με την κάλυψη πάντα των ομοϊδεατών τους στους κόλπους της αστυνομίας , οι υποστηρικτές της μπορούν να δρουν πια στο φως της ημέρας ανενόχλητοι. Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συνεχίζει να υφίσταται έχοντας αλλάξει απλά όνομα όπως ένα προϊόν αλλάζει συσκευασία ή μπράντα;
Στο στόχαστρο τους όπως πάντα οι Αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι που αρνούμαστε τη ρητορική μίσους και επιμένουμε στις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.
Το αντιφασιστικό κίνημα είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός σε καμία περίπτωση. Η κοινωνία ενωμένη πρέπει να απαντήσει στην άνοδο των ακροδεξιών πρακτικών, των ρητορικών μίσους και των εγκληματικών δράσεων των νεοναζιστών.