Αν υπήρχαν βραβεία με κατηγορίες ανάλογες των βραβείων OSCAR για τα πεπραγμένα της εκάστοτε κυβέρνησης τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κλείνει  μάλιστα και 2 χρόνια  στην εξουσία θα σάρωνε όλα τα βραβεία. 

Τα στελέχη που την απαρτίζουν με τη κυβερνητική πολιτική τους έχουν ξεπεράσει και το ευρηματικότερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας και σίγουρα θα ήταν ξεκαρδιστικό αν επρόκειτο για σενάριο και όχι για την πραγματική ζωή. 

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30+ παρακολουθούμε προσεκτικά την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία είναι πρωτοπόρα στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και  ανακαλύπτει συνεχώς νέα πεδία δράσης στη ρεμούλα αλλά και για το γεγονός ότι μένει πάντα πρώτη στην οπισθοδρόμηση και την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού.

Είμαστε εδώ για να θυμίσουμε τις πιο σημαντικές στιγμές των τελευταίων δυο χρόνων.

Ας ξεκινήσουμε με την κατηγορία μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις:

Τα κεφάλια των μαθητών στα δημοτικά και τα Γυμνάσια δεν χωρούσαν στις μάσκες που παρήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας. Αυτό ένα πράγμα σημαίνει φυσικά. Δεν έφταιγαν οι μάσκες τεντόπανα, αλλά ότι έχουν αλλάξει δραματικά οι διαστάσεις των κρανίων των Ελλήνων μαθητών. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η Υπουργός προνόησε να καταργηθεί το μάθημα της Κοινωνιολογίας  και τα Εικαστικά – Καλλιτεχνικά μαθήματα που κάνουν τα παιδιά μας μικροκέφαλα και Αριστερά. Πώς να χωρέσει σε τόσο μικρά κεφαλάκια το μέγεθος της Αριστείας τους;

Η δεύτερη μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη είναι η αποκρυπτογράφηση της νέας γλώσσας της επονομαζόμενης Σκοιλ ελικίκου που είχαν τη τιμή να την γνωρίσουν οι νέοι επιστήμονες μέσω των voucher τηλεκατάρτισης  και να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η διαρροή των παθολόγων και τα μέτζη του νεουκτή.

Περνάμε τώρα στην κατηγορία  Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς :

Στις 9 Ιουλίου 2019, με το ΠΔ 81/2019, αποφασίστηκε η κατάργηση της αυτονομίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συγχώνευση του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 6 μήνες μετά στις 15 Ιανουαρίου 2020, με το ΠΔ 4/2020 το επαναφέρει ως Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει φυσικά και η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ που έπαψε να είναι προδοτική και κατάπτυστη και έγινε ξαφνικά ωφέλιμη. Εδώ θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι διάβασαν τελικά το κείμενο της συμφωνίας αλλά δεν έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι  είναι κάτι το οποίο συνηθίζουν, το να διαβάζουν δηλαδή και να ενημερώνονται πλήρως για κάτι πριν ενεργήσουν και δεν θα θέλαμε να τους χαλάσουμε τη φήμη.  Είναι υπό διερεύνηση ακόμα και το αν έχουν γενικώς την ικανότητα της ανάγνωσης. Θυμόμαστε άλλωστε τη περίφημη δήλωση του κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο που υπέγραψε. 

Μια που αναφέραμε τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη ή καλύτερα Υπουργό Προ.Πο ας κάνουμε μια αναφορά και στις μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ø     Ο Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς τον Οκτώβριο του 2020  διέφυγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη τους μετά την καταδίκη της Νεοναζιστικής οργάνωσης κάτω από τη μύτη της αστυνομίας παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.

Ο πρώτος χρησιμοποίησε την ιδιότητα του ως ευρωβουλευτής και βρισκόταν στο εξωτερικό αλλά ευτυχώς έγινε άρση της ασυλίας του και μας τον έστειλαν πακέτο από τις Βρυξέλλες.  

Ο δεύτερος είχε διαφύγει εντός της ελληνικής επικράτειας και μάλιστα σε κεντρικό σημείο στην Πρωτεύουσα. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ κινήθηκε αστραπιαία και 9 μήνες μετά είναι και οι δύο εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται από την πρώτη μέρα. 

Προς υπεράσπιση τους θα λέγαμε πως μπλεχτήκανε με τόσους παππάδες.

Δεν λέτε πάλι καλά  που δεν συνέλαβαν και τον Νίκο τον Παππά του ΣΥΡΙΖΑ; Αχάριστοι δεν είμαστε. Όχι ότι δεν προσπάθησαν βέβαια. Γλίτωσε από την ολομέτωπη επίθεση και τη σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο, να τον πάνε μέσα για απλή συνωνυμία;  Ε δεν θα ήταν παράξενο !!

Δεν στεκόμαστε στην ολιγωρία και στην καθυστέρηση της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς ήταν πιο σημαντικό και ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείται με εντολή Χρυσοχοΐδη το αστυνομικό σώμα να μαζεύει πρόστιμα για τον κορωνοϊό και να δέρνει ανυποψίαστο κόσμο στις πλατείες.

Κατηγορία : Put the οικονομία down

Απόρροια της άκρως επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, ήταν και το διαρκές άνοιξε/κλείσε της αγοράς!

Χάρη στο επιτελείο της πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων που πότε εμπιστευόταν και πότε όχι την επιτροπή λοιμοξιολόγων  η χώρα μπήκε σε σκληρό lock down με 100 κρούσματα/ημέρα  και βγήκε από αυτό  με 2000 κρούσματα/ημέρα. Ο genious αγγλομαθής απόφοιτος του Collumbia μάλλον ήθελε να σπάσουμε το ρεκόρ των κρουσμάτων όπως έσπασε το ρεκόρ με τα χρέη του κόμματος του.

Χαλάλι όμως διότι επί της ευκαιρίας μάθαμε πολλούς όρους της αγοράς όπως :  take away, click away, click in shop.

Κατηγορία : Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

Το 2018 η ΝΔ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε "απέραντη χασισοφυτεία" και σε "εκτροφείο μπάφων" (βλέπε δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη.)  Δύο χρόνια μετά ο κ. Γεωργιάδης, πασίγνωστός για τα plot twist του, παρουσιάζει το νομοσχέδιο ως μια αναγκαία επένδυση με πολλά οφέλη εξυμνώντας τον κ. Καρανίκα για την συμβολή και επιμονή του.

Οι δυο επόμενες κατηγορίες είναι αφιερωμένες στον αγαπημένο μας πρωθυπουργό :

Κατηγορία  Η ζωή του μια βόλτα :  αφορά τη ζωή του happy traveller ή αλλιώς χαλαρού  πρωθυπουργού και  το πόσες φορές παραβίασε τα μέτρα διασποράς για την πανδημία COVID -19 που ο ίδιος είχε θεσπίσει.

Η δεύτερη αφορά τις καλλιτεχνικές  ανησυχίες του μεγάλου μας ηγέτη αλλά και την προσφορά του στην ελληνική μυθοπλασία με τον τίτλο : Ο Λιγνάδης, αυτός ο άγνωστος!!

Σε αυτήν την ενότητα παρακολουθούμε το δράμα πως τα φέρνει η ζωή και ο άνθρωπος που διορίζεις εντελώς τυχαία διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, αποδεικνύεται τελικά μπλεγμένος σε κύκλωμα παιδεραστίας. Για χάρη του οποίου ο ‘’αμόλυντος πρωθυπουργός και η υπέρκομψη σύζυγός του’’  είχαν αφήσει σύξυλο στην Αντίπαρο ολόκληρο Τομ Χανκς  και έφεραν και στρατιωτικό ελικόπτερο για να τους μεταφέρει στην Επίδαυρο ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση αυτού του αγνώστου.. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν ξεγέλασε τους πάντες ακόμη και την υπουργό Πολιτισμού που δήλωσε κι εκείνη εξαπατημένη από την υποκριτική του δεινότητα. Συμπρωταγωνίστρια στο αριστοτεχνικό δράμα η υπουργός που τσιμεΝΔώνει.

Και μια που πιάσαμε τα καλλιτεχνικά ας μιλήσουμε για τον ατζέντη των μεγάλων επιτυχιών ‘’Μένιο Φουρθιώτη’’ που σκηνοθέτησε μάλιστα απόπειρα δολοφονίας εναντίων του εαυτού του, είχε αιτηθεί πολυάριθμη αστυνομική φρουρά, εκβίαζε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης και κινούνταν ανενόχλητος για μήνες.

Ας μην είμαστε κακεντρεχείς και προκατειλημμένοι. Βλέπουμε ότι αν και καθυστερημένα, οι προαναφερθέντες υπόδικοι βρέθηκαν τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, εκ του θαύματος, η μία σύλληψη  ακολουθεί την άλλη και πλέκονται εγκώμια στα ΜΜΕ για την άμεση αντίδραση του επιτελικού κράτους του Χαρτζιλικούλη Μητσοτάκη όπου έχει αποδείξει ότι είναι κυμπάρης και γαλαντόμος καθώς πέρα από τα 150 για το freedom pass των νέων έχει δώσει πολύ περισσότερα στα καλοπετσωμένα ΜΜΕ.

Τα ευτράπελα της κυβέρνησης είναι τόσα πολλά που μας είναι αδύνατον να τα αποτυπώσουμε όλα. Θα χρειαζόμασταν πολλές ώρες  μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και ως γνωστόν η ΔΕΗ έχει αυξηθεί τόσο πολύ και που θα βρούμε τόσα ρεπό να πληρώσουμε τον λογαριασμό;

Υ. Γ. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη από τους εργαζόμενους στην Teleperformance για το μακροσκελές κείμενο και ενημερώνουμε ότι δεν χρειάζεται να το διαβάσετε όλο. Μπορείτε να μας μπλοκάρετε και από την πρώτη παράγραφο. Δεν κρατάμε κακία.