Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την πανδημία είναι γελοία και ανούσια. Απαγορεύει στον κόσμο να μετακινείται μετά τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.  Κλείνει  ξανά τα σχολεία και τα κομμωτήρια ενώ ταυτόχρονα  γίνεται χαμός από κόσμο στα μετρό και τα λεωφορεία και  στα σουπερμάρκετ.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με δήθεν αύξηση του Ε.Σ.Υ. ενώ παράλληλα σπρώχνουν τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία.

Έκπληξη είχε προκαλέσει τις προηγούμενες μέρες ότι στον Ευαγγελισμό, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, αντί για την αναμενόμενη οικονομική επιβράβευση που είχε υποσχεθεί ο υπουργός Υγείας για  το υγειονομικό προσωπικό, στάλθηκαν κούτες πατατάκια τα οποία μάλιστα είχαν ημερομηνία λήξης σε ένα μήνα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η εξαγγελία Βορίδη για «μπόνους παραγωγικότητας» στους δημόσιους υπαλλήλους… ‘’Έγκυρες πηγές’’ αναφέρουν ότι πιθανότατα θα τους μοιράσει δρακουλίνια.

Είναι ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την διαχείριση της πανδημίας. Εκατομμύρια ευρώ στις καμπάνιες στα ΜΜΕ για την ενημέρωση για τον CΟVID 19 και υπονόμευση και αόριστες υποσχέσεις χωρίς ούτε οικονομικό ούτε ηθικό αντίκρισμα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το επόμενο το οποίο μας προκαλεί απέχθεια είναι ‘’το δόγμα του νόμου και της τάξης’’. Προπομπό των γεγονότων αποτέλεσε  η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 99 ατόμων με σκοπό την αναχαίτηση της μαζικότητας του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι ομοιότητες της νέας πραγματικότητας με δυστοπικές ταινίες τρόμου είναι πάρα πολλές και εφιαλτικές.  Στο πλαίσιο της υγειονομικής απειλής η κυβέρνηση περνά νομοσχέδια που πληγώνουν την έννοια της δημοκρατίας και της συνταγματικής ελευθερίας.

Δεν είναι η μάσκα που μας εμποδίζει να αναπνεύσουμε. Η μάσκα και θεμιτή και απαραίτητη είναι.  Η φίμωση που επιχειρεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία είναι που μας σκοτώνει.

Είναι η αίσθηση ότι έχουμε μετατραπεί σε ανθρώπινες μηχανές παραγωγής που βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να δουλέψουν ή να ψωνίσουν.

Στο πανελλαδικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο είδαμε τα ΜΑΤ να χτυπούν αναίτια φοιτητές, περαστικούς, ακόμη και βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Επίσης μαρτυρίες έρχονται στο φως για κακοποίηση δύο κοριτσιών κατά την προσαγωγή τους από μέλη της Ελληνικής αστυνομίας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποια θα είναι η συνέχεια με την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης πλήττεται για μια ακόμα φορά. Μετά την τραγελαφική προσπάθεια  να μην προβάλλονται πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και την καταπάτηση των μέτρων διασποράς του COVID-19, έρχεται και νέο νομοσχέδιο στη Βουλή. Σύμφωνα  με το οποίο θα υπόκεινται σε έλεγχο οι καλλιτεχνικές δημιουργίες στις οποίες υπάρχει υπόνοια παρακίνησης σε βία ή τρομοκρατικές ενέργειες.  Άλλος ένας νόμος που θυμίζει τις μέρες της Επταετίας καθώς είναι γνωστό ότι τα μέλη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη διατηρούν πνευματική συγγένεια και αποτελούν τη συνέχεια των πρακτικών της δικτατορίας.

ΥΓ Να αφιερώσουμε και ένα τραγούδι στην καταπληκτική κυβέρνηση για την ανεξάντλητη έμπνευση που προσφέρει στη μοναξιά της καραντίνας.

 

Μισθοί και επιδόματα

Θα γίνουν πατατάκια

Το σπίτι θα σου πάρουνε

Και θα σαι στα παγκάκια

 

Ολημερίς και ολονυχτίς

Θα βράζεις στο ζουμί σου

Σε ιδιωτικά κολλέγια

για να στείλεις το παιδί σου 

 

Για φαγητό θα μείνουνε

Μύγες και κατσαρίδες

Κι εκείνος  κι η παρέα του

Θα τρώνε τις γαρίδες

 

Κι αν πεις να διαμαρτυρηθείς

Γνωστή η ιστορία

Θα σπάνε το κεφάλι σου

Ξύλο και εξορία

Κι ενώ εσυ θα σκέφτεσαι

Πως έκανες βλακεία

Εκείνοι θα πίνουν θα γλεντούν

Βόλτες  στην Ικαρία