Τις τελευταίες μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου  το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για την αύξηση των κρουσμάτων και ότι ως ένας άλλος Σωκράτης διαφθείρει τους νέους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της την στοχοποίηση των νέων ως υπαίτιους για το φιάσκο της διαχείρισης της πανδημίας επιχειρώντας επι της ουσίας την φίμωση σε κάθε μορφή ελεύθερης έκφρασης.

Ο κύριος Μητσοτάκης συνδέει το ξέσπασμα μιας κοινωνίας, που δεν αντέχει και αντιδρά στη δική του καταστροφική διαχείριση, με την ανευθυνότητα. Παρομοιάζει την αγωνία των νέων ανθρώπων και των επιστημόνων, σχετικά με τις συνέπειες των μέτρων σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, με τα επικίνδυνα κορωνοπάρτι όπως τα ονομάζει και τους αρνητές της επιστήμης.

Για άλλη μια φορά προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά για τους νέους που ζητούν δια ζώσης μαθήματα στα Πανεπιστήμια σε υπαίθριο χώρο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ενώ  η ΝΔ μιλά για αλήτες που αφήνουν σκουπίδια στην πλατεία και συνωστίζονται χωρίς μάσκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει ανοιχτές τηλεδιασκέψεις τόσο με επιστήμονες και λοιμωξιολόγους όσο και με κοινωνικούς λειτουργούς ενώ  η ΝΔ μετρά απλά νεκρούς. Ο άνθρωπος για την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει υπόσταση, είναι απλά κουκίδα σε γραφήματα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ξέρουμε ήδη πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρχει σημείο συνάντησης των δυο αυτών διαφορετικών δρόμων γιατί για μας προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος. Για την ανθρώπινη φύση είναι εξίσου σημαντική και η σωματική και η ψυχική υγεία.

Η εικονική πραγματικότητα τείνει να αντικαταστήσει κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Το 1984 από το βιβλίο του Όργουελ είναι ήδη εδώ…

Με την πανδημία, η ζωή πίσω από μια οθόνη αποτελεί πια την πραγματικότητα όλων, μικρών και μεγάλων. Η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση και οι τηλεδιασκέψεις είναι πια καθημερινότητα.

Λείπει η μαγεία της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, η δύναμη που αντλεί κάποιος από την ανθρώπινη επαφή. 

Ένα άγγιγμα στον ώμο που θα καθησυχάσει, ένα γέλιο που θα διώξει τη βουβαμάρα της σιωπής και θα σε παρασύρει να γελάσεις κι εσύ. Η ακόμα ακόμα ένας μοναχικός περίπατος με το βραδινό αεράκι συντροφιά να σε βοηθήσει να κάνεις μια επανεκκίνηση στο μυαλό και στη ζωή σου.

Τα τηλέφωνα, οι υπολογιστές, τα λαπτοπ και τα ταμπλετ δεν σταματούν  να ηχούν γύρω μας κι άλλες οθόνες μας περιτριγυρίζουν παντού. Το σπίτι γεμάτο από φωνές και ειδοποιήσεις.  Όλοι τρέχουν για να προλάβουν προθεσμίες. Κι όμως κανείς δε τρέχει στην πραγματικότητα.

Δεν έχεις ενέργεια να τρέξεις και απλά σέρνεις τα πόδια σου από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Η τηλεόραση στο βάθος παίζει σαν είδηση τους ‘’ανυπάκουους και ανεύθυνους νέους και τα κορωνοπάρτι στις πλατείες’’. 

Το ψυχολογικό βάρος και η πίεση είναι μεγάλη και για μας δεν είναι παιχνίδι ή πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ δεν θα επιτρέψουμε το διχασμό μέσα στην ελληνική κοινωνία. 

Στο τέλος της ημέρας δυο είναι οι παρήγορες και γλυκόπικρες σκέψεις που φωτίζουν το μυαλό και το δρόμο μας .Πρώτον ότι η ιστορία κάνει κύκλους και δεύτερον ότι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε κάτι  πάρα μόνο αν το χάσουμε.