Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα για την πανδημία.  Όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο έχουμε βιώσει δύσκολες ημέρες  λόγω του CoVid-19 και ειδικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται. Στις 13 Ιουνίου του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει κατηγορηματικά: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στην Ελλάδα, και στις 18 Μαΐου ο  Άδωνις Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί το ίδιο. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σήμερα. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει σπασμωδικές κινήσεις χωρίς πρόγραμμα και στην ουσία ανοιγοκλείνει την αγορά όπως ανοιγοκλείνουμε τον θερμοσίφωνα γιατί  πολύ απλά δεν έχει σωστό προγραμματισμό και ουσιαστικά μετρά περιορισμού του ιού.  

Ειδικά για την Ηλεία έχει ζητηθεί επανειλημμένως ενίσχυση σε λοιπό επικουρικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της Ηλείας (Αμαλιάδα, Πύργος Κρέστενα). Η τελευταία μάλιστα εισήγηση έχει σταλεί στις 12/10/2020.  Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη σε καίριες ειδικότητες που ζήτησαν τα νοσοκομεία ενώ ήδη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και με την χώρα να έχει οδηγηθεί δεύτερη φορά σε καραντίνα. Η Ηλεία  ήταν από τις περιοχές με τα λιγότερα κρούσματα, έχοντας αποδείξει ότι τηρήθηκαν στο ακέραιο από τους πολίτες, τα μέτρα περιορισμού του ιού.  

Η δήλωση μάλιστα του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ «H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας, είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας» είναι ενδεικτική της απαξίωσης που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και του πως αντιλαμβάνεται τα  μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για τον περιορισμό του ιού.  Αντί να έχουμε περισσότερο προσωπικό στα νοσοκομεία, θα έχουμε 2000 αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση κλείνει κάθε κοιτίδα πολιτισμού όπως θέατρα και κινηματόγραφους ενώ εθελοτυφλεί στο συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αγνοεί τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών.     

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με σύμμαχο την κοινωνική πλειοψηφία είναι ενάντια στις εκφοβιστικές πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, επιχειρηματία, καλλιτέχνη, άνεργο και όλους όσους πλήττονται από την κυβερνητική αναλγησία.